Zeedijk 420, 8301 Knokke-Heist
+32 (0)50 760.760

Riant appartement op toplocatie in Duinbergen


Villaresidentie Ten Dycke. Historisch en letterlijk ‘hooggeplaatste’ residentie op de top van de Wandelaar in Duinbergen. Een unicum met frontaal zeezicht!

Dit uitzonderlijk appartement biedt haar bewoners meer dan 240 m2 pure luxe op een absolute topligging.

Indeling:

Inkomhal. Parkethouten vloer. Grote en diepe maatwerk-vestiairekasten. Gastentoilet met design inbouw handwasser in zoete marmer.

Reeds bij het betreden van de leefruimte, doorheen de glazen deur, is de zee frontaal zichtbaar en wordt u als het ware naar de grote raampartijen gezogen om te genieten van deze unieke locatie.

Salon: gezellig zit- en TV salon, met comfortabele zitruimte-mogelijkheid voor meer dan 6 volwassenen en voorzien van een smaakvolle op maat gemaakte wandkast waarin de gashaard esthetisch werd verwerkt. Netjes verscholen in de maatwerkkasten, eveneens een geïntegreerde barkast met o.a. gekoelde wijnkast. Vanuit het salon, via grote deurvensters, toegang tot het mooi zonneterras met frontaal zeezicht!

In de verbinding tussen het TV salon en het culinaire gedeelte, ervaart u - mede door de in loftstijl tot nokhoogte plafonds en de glazen binnenbalustrades – hoe exceptioneel deze ruimte wordt benut en laat de thans ingerichte leeshoek u genieten van uw welverdiende rust tijdens uw verblijf aan zee. Achter de halfhoge vrije loftwanden (en slim verwarmd) verschuilt zich de parkethouten beklede trap naar de verdieping.

De keuken: moderne maatwerkkeuken, deels afsluitbaar met schuifdeuren en voorzien van o.a. een massieve zoetmarmeren werkbladen (idem vloer) met uitgefreesde spoeltafels, praktische pottenlades en bergkasten en technisch uitgerust met o.a. Miele toestellen (inductievuur, brede onderbouwoven, stoomoven, combi-oven en vaatwas), een extra brede USA Made koelkast met vriesgedeelte en Novy afzuigkap.

Eetruimte: de eetplaats bevindt zich, aansluitend aan de keuken, in het iconische torentje van waaruit u en uw gasten echt kunnen ervaren wat ‘zicht op zee’ betekent tijdens elke maaltijd. Uniek. Elektrische zonnewering en aangename indirecte sfeerverlichting om de juiste sfeer te creëren bij elke lichtintensiteit of zonaanwezigheid.

Nachthal: de nachthal (parket) is aan één zijde voorzien van talloze lopende meters aan nuttige opbergruimte voor diverse doeleinden, waaronder een grote gekoelde wijnkast en het technisch hart van de elektrische domotica-installatie. Via de nachthall is er ook toegang tot de gemeenschappelijke hal (parket) via de 2de toegangsdeur. Veel aandacht voor detail zoals o.a. oriëntatieverlichting, een handig geïntegreerde zitbank en hoge design blokdeuren zonder omlijsting.

Nachttoilet met handwasser, wederom in zoete marmer.

Berging: praktische wasplaats met o.a. lavabo en grote maatwerkkasten waarin o.a. wasmachine en droogkast werden ingebouwd + de voorziening van extra hang- en legruimte voor kledij.

Master: het slaapgedeelte van de master bedroom omvat 3 ruimtes: dressing, badkamer en slaapkamer met terras. De dressing is geheel op maat gemaakt en bijzonder praktisch ingericht voor zowel hang-, leg als ladegoed. De badkamer, eveneens in dezelfde zoete marmeren uitvoering als de overige ‘natte’ ruimtes is uitgerust met een groot ligbad, een inloopdouche en een dubbel lavabomeubel. De ruime slaapkamer, uitgerust met o.a. TV aansluiting, heeft een eigen privaat zuidgericht terras.

Guests: het gastengedeelte, aan de andere zijde van het appartement, bestaat uit een ruime slaapkamer voor dubbel bed (TV) met aansluitende private badkamer voorzien van een marmeren inloopdouche en wastafel.

De verdieping, thans in mezzanine-stijl geconnecteerd met de onderliggende verdieping en volledig in parket, is thans één gigantische bureel/zit/hobbyruimte met maatwerk bureelmeubel. Deze ca. 50 m2 grote ruimte laat haar nieuwe bewoners makkelijk toe deze om te vormen tot een extra slaapkamer en badkamer.

Afwerking algemeen: de afwerking van alle ruimtes is evenwaardig en rustgevend door o.a. de bewuste en doordachte keuze van steeds dezelfde hoogkwalitatieve high-end materialen waardoor elke ruimte naadloos overvloeit in de volgende en het ruimtelijk effect nog sterker wordt geaccentueerd. Topklasse binnen het luxesegment.

Garage: mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse garagebox (ca. 3 op 7) in de Residentie. Garage voorzien van elektrische sectionaalpoort. Niveau bereikbaar met de lift. Makkelijke, licht hellende en brede inrit.

Technisch:

Centrale verwarming op aardgas (HR Top ketel anno 2017) – warmte afgifte via gecombineerd systeem: vloerverwarming, aangevuld met convectorputten en conventionele plaatradiatoren stuurbaar via centrale thermostaat.
Elektrische huishoudelijke installatie met domotica sturing en tal van mogelijkheden (o.a domestic remoted features) en geïntegreerde luidsprekers alom voor o.a. de creatie van een innemend surround effect of rustig genietend van achtergrondmuziek in vele ruimtes.  Warmwaterproductie via de centrale verwarming in combinatie met boiler.
Houten ramen en balustrades. Dubbele en isolerende beglazing. Gevel en dakisolatie (aangepast/verbeterd anno 2017). Afzonderlijke tellers elektriciteit, aardgas en water.

VME:

Karaktervolle Residentie met slechts 5 wooneenheden. Klasse uitstralend met o.a. gepersonaliseerd tapijt in de lift, parkethouten vloer op de verdiepingen, etc. Professionele syndicus. Reservefonds aanwezig. Gemeenschappelijke fietsenberging & afzonderlijk vuilnislokaal bereikbaar via de inrit.
 
Te koop Appartement
Ref.: TK506
Bouwjaar: 2007
Alg. staat: Instapklaar
Aantal slaapkamers: 3
Bewoonbare opp.: 240 m²
Beschikbaar: bij akte
Verdieping: 2
Lift: Ja
Maandelijkse kosten: 320
K.I.: 2074
EPC: 234
Indeling:
Slaapkamer3
Keuken1
Badkamer2
Garage1
Woonkamer1
Eetkamer1
Terras2
Toilet2
Open haard1
Wasplaats1
Dressing1
CV Ruimte1
Fietsenberging1